mandag den 9. april 2012

Hjemmelavet Jordbærtærte

Der er en grund til at vi faktisk ikke køber Jordbærtærter mere, de er simpelthen bare ikke lige så gode som denne opskrift som jeg fandt for seks år siden. Men pyhhh hvor en kaloriebombe. Så i påsken måtte vi have årets første hjemmelavede Jordbærtærte.

Mørdej klar til køleskabet.
DSC02233

Ingredienser til fyld.
DSC02236

Fyld klar til at blive smurt på den udrullede mørdej.
DSC02238

Den færdige bund, klar til at blive penslet med chokolade.
DSC02240

Klar til Jordbær.
DSC02260

Det endelige resultat.
DSC02262

DSC02263

Opskrift:
Elisa’s gode Jordbærtærte

Ingredienser:

Mørdej:
150 gram Hvedemel
100 gram
Smør
50 gram Sukker
0.5 Æg

Fyld:
100 gram Smør
100 gram
Sukker
100 gram Ren rå marcipan
0.5
Æg

Pynt:
100 gram Mørk chokolade 44%

Creme:
2.5 dl. Sødmælk
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena
2.5 dl. Piskefløde 38%
500 gram friske Jordbær

Sådan gør du:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.

Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C ca. 20 minutter.

Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.

Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.
Pynt med jordbær.

Tips:

Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.

Link til opskriften:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=17213

5 kommentarer:

  1. Mums den ser lækker ud.
    Jeg bager også helst selv jordbærtærten.
    Dog en anden version end din med hvid chokolade og ingefær i cremen. Men skal vist prøve din version en dag :)!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Maj, uhhhm din version lyder også super lækker ;o)

      Slet
  2. Åh man får jo helt lyst til jordbærkage ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeps, det samme her, der er desværre ikke mere tilbage, men det er nok godt nok ;o)

      Slet
  3. Måske man skulle prøve at lave sin egen creme istedet for at bruge kemipulver, nu når man er igang!! og det er nemt og meget mere lækkert og så kan man jo prale lidt med at kagen faktisk er HELT hjemmelavet :)
    ½ liter fløde
    3 æg
    150 gram sukker
    1 spsk vanillesukker
    2 spsk maizena

    Fremgangsmåde

    Hæld maizena op i en gryde.

    Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.

    Hæld resten af ingredienserne i.

    Varm op under omrøring indtil det er cremet.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...