Der er en grund til at vi faktisk ikke køber Jordbærtærter mere, de er simpelthen bare ikke lige så gode som denne opskrift som jeg fandt for seks år siden. Men pyhhh hvor en kaloriebombe. Så i påsken måtte vi have årets første hjemmelavede Jordbærtærte.
Mørdej klar til køleskabet.
Ingredienser til fyld.
Fyld klar til at blive smurt på den udrullede mørdej.
Den færdige bund, klar til at blive penslet med chokolade.
Klar til Jordbær.
Det endelige resultat.
Opskrift:
Elisa’s gode Jordbærtærte
Ingredienser:
Mørdej:
150 gram Hvedemel
100 gram Smør
50 gram Sukker
0.5 Æg
Fyld:
100 gram Smør
100 gram Sukker
100 gram Ren rå marcipan
0.5 Æg
Pynt:
100 gram Mørk chokolade 44%
Creme:
2.5 dl. Sødmælk
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena
2.5 dl. Piskefløde 38%
500 gram friske Jordbær
Sådan gør du:
Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.
Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C ca. 20 minutter.
Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.
Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.
Pynt med jordbær.
Tips:
Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.
Link til opskriften:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=17213
Mums den ser lækker ud.
SvarSletJeg bager også helst selv jordbærtærten.
Dog en anden version end din med hvid chokolade og ingefær i cremen. Men skal vist prøve din version en dag :)!
Tak Maj, uhhhm din version lyder også super lækker ;o)
SletÅh man får jo helt lyst til jordbærkage ;-)
SvarSletJeps, det samme her, der er desværre ikke mere tilbage, men det er nok godt nok ;o)
SletMåske man skulle prøve at lave sin egen creme istedet for at bruge kemipulver, nu når man er igang!! og det er nemt og meget mere lækkert og så kan man jo prale lidt med at kagen faktisk er HELT hjemmelavet :)
SvarSlet½ liter fløde
3 æg
150 gram sukker
1 spsk vanillesukker
2 spsk maizena
Fremgangsmåde
Hæld maizena op i en gryde.
Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.
Hæld resten af ingredienserne i.
Varm op under omrøring indtil det er cremet.