Rugboller
Ca. 16 stk.
Ingredienser
½ liter lunken vand
50 gram gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning
300 gram rugmel
500 gram hvedemel
3 store fint revet gulerødder
Fremgangsmåde
Alle ingredienser puttes i en skål.
Der røres og æltes godt. Det er en våd dej, så det skal du ikke bli forskrækket over.
Stilles til hævning i ca. 30 minutter.
Bollerne formes, det er en våd dej, så ha' lidt mel på hænderne når de formes.
Kan også skæres ud så det kommer til at ligne rugfler,
Bages i 10-15 min. ved 250 grader.
(Fik lige vrøvlet lidt, så prøver her igen)
SvarSletÅh hvor lækkert.
Jeg skal sætte rugbrød over i dag. Men kan jo så først bage dem i morgen. Hænger lidt fast i de hele brød i øjeblikket (blame it on my stegeso ;-)).
Vil du dele din opskrift på rugstykkerne?
Trond er gået rugbrødskold, så jeg tror det ville være et hit herhjemme :-).
Hej Maj
SvarSletUhhm hjemmebagt rugbrød lyder lækkert ;O)
Jeg har lagt opskriften på, faktisk kommer den fra BX ;o)
Overvejer at prøve at komme kerner i næste gang, håber de falder i den lille guts smag.
Tak for opskriften. Den skal testes!
SvarSletMin rugbrødsbagning er også inspireret af BXes store rugbrødsekspertpanel :0) .
Mmm... de ser lækre ud. De må afprøves en dag.
SvarSletJeg har lige fundet din blog og tilmeldt mig som fast læser. Jeg har selv en blog, der også er en blandet landhandel af hverdagsliv, opskrifter og tanker, så jeg glæder mig til at læse med her :-)
Velkommen til Frk. Struds ;o)
SvarSletSikke en skøn blandet landhandel du har, jeg har også meldt mig som fast læser hos dig.
Du skulle vel ikke tilfældigvis være bruger af Babyxplore.dk?
De bedste hilsner
Ann